Новобеограђани првомајске празнике могу провести на Ади

Новобеограђани ће и ове као и предходних година, за предстојеће првомајске празнике моћи да уживају на Ади Циганлији. Током викенда на овом познатом излетишта посета буде и до 300 хиљада људи. Управо зато Ада је популарно море Београда, посете су огромне тако да мора да се прилагоди свих 65 дана актуелне летње сезоне.

У наредном периоду Ада ће добити још једно језерце са вештачком водом где ће организовати првенства у кајаку и кануу. Ове године ће почети радови за један велики, забаван садржај са поставком дино парка и биће двадесетак различитих садржаја.

Све службе су спремне за пролећну и летњу сезону, сви капацитети су искоришћен, све службе су на терену.
Више од 20 екипа Завода за биоциде и медицинску екологију већ 4 дана на терену обавља третман комараца, јер су блага зима и висок водостај последњих месеци допринели да се ове године комарци појаве раније, него што је уобичајено. Третиране су  све централне градске општине а најпре Нови Београд , шеталишта поред Саве, Земун итд. Поред наведеног прскају се и крпељи на великим излетиштима јер ће многи грађани за првмајске празнике посетити баш та места.