Новобеограђани породично уживали на тродневном фестивалу брзе хране

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Тродневни фестивал брзе хране и добре музике „Streetfood КićБlo 70“ на Савском кеју, од од 7. до 9. јуна, привукао је многобројне Новобеограђане који су искористили лепо време за породично дружење.

Фестивал је под покровитељством Градске општине Нови Београд организовало Удружење „Башта идеја“.

У прелепом амбијенту поред реке Саве, организатори су за посетиоце поставили клупе и столове, а на штандовима са брзом храном која се служила од 13 часова, било је за сваког понешто: свеже спремљени бургери, пице, тортиље, пилетина, слаткиши, незаобилазна кока-кола или пиво.

У понуди су били специјалитети из свих крајева света, па су се тако могли пробати и традиционални јапански суши, италијански сендвичи и пасте, специјалитети јамајканске и аустријске кухиње, као и разни вегански рецепти.

Дорбој продаји брзе хране и пића у прилог је ишло лепо време, као и музички програм који се на главној бини одвијао од 17 до 23 часа, а за који су између осталих побринули и популарни DJ Slipi, DJ L@pi Bane и DJ Lapac.

У сарадњи са пројектом “Свака лименка се рачуна”, организатори су посетиоце подсетили на Светски дан заштите животне средине који се обележава широм света 5. јуна. Испред једног од познатих тржних центара, до недеље је била постављена „Пикселата“, платно направљено од алуминијумских лименки, које су осликали улични уметници. Такође, промотери су носили ранчеве у које је било могуће одложити искоришћену амбалажу од алуминијума, чиме су се поетиоци додатно позвали да дају допринос рециклажи, смањењу отпада и заштити животне средине.

Дорбој продаји брзе хране и пића у прилог је ишло лепо време, као и музички програм који се на главној бини одвијао од 17 до 23 часа, а за који су се између осталих побринули и популарни DJ Slipi, DJ L@pi Bane и DJ Lapac.