Нови Кинески тржни центар биће пуштен у рад у мају наредне године

slika slika slika slika

Радови на новом Кинеском тржном центру одвијају се предвиђеном динамиком, а његово пуштање у рад очекује се у мају 2024. године, рекао је председнику општине Нови Београд Бојану Бовану, директор компаније „Eurasia Trade Centar“ Зоу Ђунвеи, током обиласка овог великог градилишта у продужетку улице Јурија Гагарина.  

Председник Бован и начелник одељења за грађевинске и комуналне послове општине Нови Београд Владимир Угреновић, обишли су радове на новом Кинеском центру у петак 27. октобра.

Обиласку радова на новом тржном центру поред Веи Џен, шефице  конзуларног одељења Амбасаде Народне Републике Кине, присуствовали су и представници главног извођача из кинеске компаније „Чајна констракшен – осма дивизија“.

-Изградња савременог Kинеског тржног центра, од капиталног је значаја не само за Нови Београд већ и за целу Србију, с обзиром на то да ће се из овог центра дистрибуирати кинески производи и у друге градове Србије – рекао је Бован током разговора уприличеног после обиласка градилишта.

У два велика објекта новог пословног простора, закупцима ће бити понуђено укупно 475 савремено опремљених локала.

Према речима Зоу Ђунвеија, све више закупаца из старог Кинеског центра у блоку 70, који је изгорео, заинтересовано је за прелазак у нови простор.

Менаџер пројекта Ћин Ченгђијен је нагласио да нови објекти у потпуности испуњавају стандарде из области безбедности које прописује законодавство Србије.