Нови Београд поносан на својих 418 вуковаца

slika slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд, данас је традиционално, Вуковим дипломама, књигама и комплетима класичне књижевности, наградила укупно 418 ученика новобеоградских основних и средњих школа, за изузетне успехе у настави и на спортским такмичењима.

Ђацима генерације којих је ове године било укупно 31, у препуној скупштинској сали, награде је уручио председник општине Бојан Бован. Најбољи међу најбољима у основним школама, награђени су комплетом дела Иве Андрића, док су ђаци генерације у средњим школама добили комплете дела Борислава Пекића.

Бован је претходно у кратком обраћању нагласио да је Нови Београд данас јако поносан, јер као највећа општина у Србији, има и највише вуковаца.

-Хвала вам што сте одговорна деца, што  имате свест о томе шта је одговорност, јер бити најбољи ђак и бити вуковац у данашње време великих изазова за младе, није мала ствар, што могу потврдити и ваши наставници који су данас са вама овде – рекао је Бован.  

За изузетне спортске резултате, награђена су 32 ђака. Диплому „Спортиста генерације“ и књигу „Мајстор и Маргарита“ Михаила Булгакова, добило је 20 основаца, а „Животињску фарму“ Џорџа Орвела, шест спортиста генерације у средњим школама.

Вуковци основци, којих је ове године било 306, награђени су „Хазарским речником“ Милорада Павића, док је 55 вуковца из средњих школа, добило на поклон „Сеобе“ Милоша Црњанског. 

Свечаности у скупштинској сали општине Нови Београд, присуствовали су родитељи и наставници новобеоградских школа, чланови општинског већа и општинске управе.