Нови Београд отвореног срца дочекао суграђане првог дана Нове 2024. године

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Општина Нови Београд и овог 1.јануара 2024. године, организовала је новогодишњу манифестацију у Булевару Зорана Ђинђића под званичним називом „Нови БеоГрад отвореног срца“.

Традиционална „Улица отвореног срца“, приређена је на простору између Цркве Светог Димитрија и ТЦ „Меркатор“, на ком су Новобеограђане дочекали празнична атмосфера, аниматори, тобоган и рингишпил за децу, као и богат културно-музички програм на бини.

Програм који је водила глумица Даница Тодоровић, почео је у 11 часова, наступом Културно-уметничког друштва „Талија“, које је извело сплет народних игара из Србије, а затим су се на сцени смењивали КУД „Шумадија“, „Академско друштво НБГ“ и КУД „Јелече Нови Београд“, који чине најстарији суграђани.

Деца су, између осталог, уживала у веселој представи „Новогодишња мачка у чизмама“, у извођењу чланова Удружења „Цеца и деца“, као и музичким наступима ђака новообеоградских основних школа, а од 13.35 часова,програм су употпунили поп бенд „Умрежени“ и рок група „Параван“.

Дуж булевара, на штандовима су могли да се купе разни сувенири и украси, шећерна вуна, домаћи производи, али и рукоторине и црвени носићи, чијом куповином су грађани давали хуманитарни прилог за лечење деце.

Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитеом „Нови Београд“, потрудио се да Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама, Центар за интеграцију младих без адекватног родитељског старања „Звезда“, као и Савез за ЦДП Београд – удружење Обреновац, такође добију простор за штандове на ком су корисници услуга тих организација, продавали сувенире, слике, свеће и разне ручне радове.

Празничном расположењу допринело је и лепо преподневно време које је подстакло Новобеограђане да у великом броју изађу у шетњу и да, отвореног срца, једни другима пожеле што више радосних дана у Новој години.

Срећну и успешну Нову годину, суграђанима је пожелео и председник општине Бојан Бован.

-Програм „Улице отвореног срца“ прилагођен је највише деци, али и њиховим родитељима. Шарено је, забавно је, како и приличи Новој години, да са лепим жељама и лепим емоцијама уђемо у све оно што нас очекује у овој години – рекао је председник општине.