Нови Београд добија волонтерски тим АРС НБГД и ускоро постаје „пет френдли“ општина

slika slika slika

Градска општина Нови Београд и Удружење Animal Rescue Serbia (ARS) организују у уторак 31. октобра у 19 часова, у згради општине у сали 1, скупштину волонтера за заштиту животиња, на ком ће бити формиран локални тим волонтера АРС НБГД.

Тим АРС НБГД, бавиће се проблемима заштите напуштених и дивљих животиња као и едуковањем грађана, пре свега младих, како да постану одговорни власници кућних љубимаца.

Улаз на скупштину волонтера АРС је слободан, грађани могу да поведу своје кућне љубимце и да потпишу приступницу којом постају део АРС НБГД тима.

Председник општине Нови Београд Бојан Бован и председник АРС Србије Александар Гаврић, потписали су 10. октобра Протокол о сарадњи ове организације и општине, а како је најаво Бован, Скупштина општине ће на првој наредној седници донети одлуку којом ће Нови Београд и званично постати „пет френдли“ општина, тако да ће грађанима бити дозвољено да одређене послове у просторијама општине завршавају у пратњи кућних љубимаца.

Једна од првих акција АРС тима на Новом Београду носиће назив „Покупи да те се пас не стиди“. Грађани ће путем плаката залепљених на улазе зграда бити позвани да воде рачуна о хигијени.  Такође, међу првима је у плану и акција „Мјау вау експерт“, која је намењена најмлађим становницима општине.  

Александрар Гаврић из Animal Rescue Serbia , истиче да је брига о животињама један је од начина да се деца подуче како да постану одговорнији и бољи људи, али и да сваки грађанин, без обзира на старост, може да има важну улогу у спасавању и заштити животиња.