Нови Београд добија локални тим за заштиту животиња

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован и председник Удружења Animal Rescue Serbia (ARS) Александар Гаврић, потписаће сутра, у уторак 10. октобра, у 12 часова, испред зграде ГО Нови Београд, Протокол о сарадњи.

Општина Нови Београд тиме ће постати партнер у формирању локалног тима волонтера АРС НБГД, који ће се бавити проблемима заштите животиња на територији општине.

Тим волонтера АРС НБГД бавиће се и едукацијом становника, пре свега ђака у основним и средњим школама о питањима добробити животиња, њиховом неговању и збрињавању у случају напуштања или злостављања.

Протокол предвиђа низ заједничких акција Удружења Animal Rescue Serbia и ГО Нови Београд, а међу 27 тачака Протокола су и акције „Покупи да те се пас не стиди“ и „Мјау вау експерт“, које се односе на најмлађе становнике општине. Задатак тима биће да најмлађе подучи како да буду безбеднији у контакту са животињама, како да постану што одговорнији власници кућних љубимаца или како да међу вршњацима препознају оне који показују знаке насиља над животињама.

После потписивања протокола, биће представљен и лого локалног АРС НБГД.