Нови Београд домаћин конференције поводом Међународног дана толеранције

Центар  за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ у сарадњи са Удружењем правника социјалне заштите „Аргумент“, у петак 17. новембра у скупштинскохј сали Нови Београд, Булевар Михајла  Пупина 167, с почетком у 15 часова, организује Националну конференцију „Tолеранцијом до свеобухватније подршке рањивим групама грађана“.  

Конференција је посвећена обележавању Међународног дана толеранције и  другом рођендану Удружења правника социјалне заштите „Аргумент“.

Учесицима конференције, у уводном делу, обратиће се председник општине Нови Београд Бојан Бован, затим државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јањић, заштитник грађана Републике Србије мр Зоран Пашалић, директорка Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд” Милка Миловановић Минић, као и председница Удружења правника социјалне заштите „Аргумент“ Јулија Поповић.

У  радном делу конференције о којој ће бити речи о правима свих жртава,  заштити деце кроз хранитељство и усвојење као и повезивању  и умрежавању организација цивилног друштва услед све комплекснијих потреба корисника, учествоваће: председница Удружења центара за социјални рад Републике Србије – „Асоцијација Центара РC“ Бранимирка Радосавчевић, директорка Центра за социјални рад Београд Силвија Алавања, директорка Виктимолошког друштва Србије Јасмина Николић и председница Удружења „Звезда“ Тања Дражиловић.

Завод за васпитање деце и омладине Београд потписиваће уговор о чланству у Удружење правника социјалне заштите „Аргумент“ а Удружење правника Републике Србије ће с том организацијом потписати споразум о сарадњи.