Нова ограда и терен у ОШ “Надежда Петровић”

slika slika slika

Општина Нови Београд је у протеклом периоду финансирала радове на уређењу и поправкама више школа на својој територији, како би ђацима обезбедила боље и безбедније услове за рад и боравак у њима. 

У школи „Надежда Петровић“ управо су завршени радови на ограђивању дворишта и уређењу спортског терена. Замењена је стара дотрајала ограда према улици и стављене две нове капије. У оквиру радова постављена је и  заштитна ограда иза голова на спортском терену који је такође реновиран.

На терену су замењене конструкције за  кошеве и постављени нови голови за фудбал и рукомет. Цео терен је и обележен.

Школу је данас посетио Александар Шапић, председник општине Нови Београд.

– Пре неколико месеци завршили смо ограду око школе “Марко Орешковић”, која је ту прекопута. Овде смо урадили ограду и терен, и надам се да  су деца задовољна. Можда то није много, али је сходно нашим могућностима. Волео бих да будемо у могућности да све школе на Новом Београду буду унифициране и добију овакве ограде- рекао је Шапић.

Око школе је сређено зеленило, посечено старо растиње  и жбуње  из безбедносних разлога, потенцијалне опасности по децу у школском дворишту.

Директорка школа Ивана Стјепановић, захвалила је општини  јер је, како је рекла , школа најзад после 60 година добила ваљану ограду.