Његова екселенција Јахел Вилан, посетио општински Центар

У понедељак 14. децембра, Његова екселенција Јахел Вилан, посетио је општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, поводом јеврејског празника Ханука.

Испред општине Нови Београд и општинског Центра амбасадора и његове сараднице дочекала је и поздравила директорка општинског Центра, Милка Миловановић – Минић упутивши га у рад Центра и настојање општине Нови Београд да кроз организацију и реализацију бројних бесплатних програма подршке у Центру у сарадњи са различитим партнерима у локалној заједници омогући боље и квалитетније функционисање рањивих група друштва.

„Центар пружа превасходно подршку старима, особама са инвалидитетом и самохраним родитељима и њиховој деци као и деци без адекватног родитељског старања јер желимо да им помогнемо да буду самосталнији и да искористе бенефите које добро организована и посвећена општина може да им пружи мобилизацијом различитих ресурса у заједници кроз повезивање значајних и различитих актера из сфере образовања, здравства и социјалне заштите као и цивилног сектора“-рекла је Милка Миловановић-Минић.

Њ. Е. је показао изузетну заинтересованост за могућности сарадње пре свега на пољу размене стручног мишљења и искуства стручњака у овој области из Србије и Израела.

На пријему су били представници Удружења Снага пријатељства „Амитy“, Удружења Мнро Нови Београд , Друштва за дечију и церебралну парализу Обреновац и Вождовац, корисници из Центра за интеграцију младих без адекватног родитељског старања „Звезда“ као и представница ОШ „Лаза Костић“ са којима Центар интензивно сарађује.

Представници свих удружења су имали прилику да амбасадору ближе представе свој рад. Представница Амитy-а, Нада Сатарић је посебно упознала амбасадора о континуираној сарадњи Амитy-а и Центра на успостављању саветовалишта за неформалне неговатеље зависних особа и њихове породице као део шире иницијативе за подршку особама оболелим од деменције на подрчју Новог Београда и Београда уопште.

Током овог заиста импресивног и, на жалост, кратког дружења поштоване су све прописане и препоручене мере противепидемијске заштите.

Овом приликом у духу празника Ханука уручене су традиционалне крофне корисницима Центра са жељом да се сарадња између амбасаде и Центра распламса попут пламена свећа и ноћима Хануке.