Неистине Сава Манојловића

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован изјавио је да су неистинити наводи Сава Манојловића о томе да су му оверивачи обезбеђени тек након његовог упада у зграду Општине.

-Оно што нисмо желели да прихватимо, био је захтев да оверивачи раде супротно закону и прописима, у неадекватним условима, испод шатора на отвореном – каже Бован. – Представницима Покрета „Крени промени,“ понудили смо коришћење шалтер сале у згради Општине и тиме обезбедили сва неопходна права за прикупљање потписа подршке њиховим изборним листама. Са тим предлогом сагласили су се, и у потпунусти су га разумели, и представници Покрета, који су били у Општини неколико сати пре „упада“ – каже Бован.

Све што се дешавало у просторијама општине, током дана је покушај прављења представе за јавност Покрета „Крени промени“ и самог Манојловића у циљу подривања изборног процеса и лажног представљања, да су на било који начин дискриминисани.

-Најбољи доказ за то је што су прихватили услове и локацију за оверу потписа од стране два општинска оверивача, који су им били омогућени пре инцидента – каже Бован.

Градска општина Нови Београд је поштујући своју законску обавезу омогућила свим политичким актерима и грађанима, да испуне своје демократско право и прикупљају потписе за изборне листе, тако што је изашла у сусрет захтевима који су поднети за обезбеђивањем оверивача.

-У Градској општини Нови Београд, правила која се односе на изборни процес су јасно дефинисана и једнака за све, тако да се на силу никако не могу мењати – закључује Бован.