Настављена успешна сарадња Општинског центра и Боћарског клуба „Нови Београд“

slika slika slika slika slika slika

Председник општине Нови Београд Бојан Бован отворио је синоћ, 15. децембра, завршни турнир Регионалне боћарске лиге, чији је домаћин Боћарски клуб „Нови Београд“.

Пре почетка овог такмичења потписан је Протокол о сарадњи између Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и Боћарског савеза, чиме је формализована успешна сарадња Центра и овог клуба у погледу заједничке подршке младима са инвалидитетом да се баве овим спортом.

-Желим пре свега фер надметање учесницима турнира, а затим и да се захвалим Боћарском клубу што помаже наше настојање да што више приближимо спорт особама са инвалидитетом, којима је сада пружена могућност да тренирају на теренима Боћарског клуба „Нови Београд“ и што су вољни да боћарима са инвалидитетом помогну у остваривању дугогодишњег сна да званично региструју своју лигу – рекао је Бован.

Протокол је у име Центра потписала директорка Милка Миловановић Минић, а у име Боћарског савеза Новог Београда Предраг Ђорђевић.

-Једнаке шансе за све и доступност спорта особама са инвалидитетом је мисија Центра, а у њеној реализацији ослањамо се на подршку општине Нови Београд и добрих и племенитих људи – рекла је тим поводом директорка Центра Милка Миловановић Минић.

Формирање лиге је велики подстрек боћарима који сада тренирају у радионицама Центра, да наставе да се баве спортом, да путују и друже се са боћарима из других општинских организација и како је нагласила Миловановић Минић, достигну максимум својих могућности.

Трени на којима ће тренирати особе са инвалидитетом биће прилагођени њиховим могућностима, а велики подстицај биће им и сусрети са шампионима у овом спорту. Боћарски клуб „Нови Београд“ је најбољи у Србији и веома успешан на међународним такмичењима, а као домаћин финалног турнира Регионалне боћарске лиге угостиће клубове из Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Боћари са инвалидитетом, полазници спортке радионице Општинског центра на Новом Београду, недавно су били домаћини и победници турнира на ком су учествовали боћари из других општинских организација, па је тим поводом, капитену клуба „Бисери“ Зорану Живановићу, синоћ уручен прелазни пехар поводом освајања првог места.