Најмлађим љубитељима књиге додељене награде Читалачка значка Новог Београда

slika slika slika slika slika

 

Јубиларном педесетом манифестацијом Читалачка значка у просторијама општине Нови Београд данас је обележен завршни део ове специфичне књижевно-образовне радионице. Општина Нови Београд је традиционално имала најбројнију и најуспешнију “Читалачку значку” на нивоу Србије, па је ове године на манифестацији учествовало, чак, 1733 ученика из свих новобеоградских школа.

Најмлађе љубитеље књиге поздравио је и председник Градске општине Нови Београд Александар Шапић.

– Част ми је што сам председник општине која је опет била најбоља у Србији што се тиче Читалачке значке и поносан сам на чињеницу да је више од 1730 вас ове године учествовало на манифестацији. Ми смо општина која највише ради на себи а доказ томе сте управо ви и због тога сам јако срећан и задовољан. Заиста ми је велика част што стојим испред вас који ћете сутра када порастете да будете на важним и одговорним местима, не само у општини Нови Београд, већ и у граду и земљи. Желим вам да будете овако лепи и добри као што сте сада, да наставите да читате и да радите на себи – рекао је Александар Шапић.

Он се захвалио директорки Библиотеке града Београда Јасмини Нинков на организацији овако важне манифестације истакави да је, и ове године, Читалачку значку општина Нови Београд подржала финансијски у складу са својим могућностима.

Овај својеврсни читалачки маратон подразумева читање задатих дела класичне српске и светске књижевности за децу, као и вођење читалачког дневника током целе године. Свих 1733 учесника добило је захвалницу за учешће у такмичењу а 328 најуспешнијих учесника награђено је књигама.

Читалачка значка је манифестација коју организује Библиотека града Београда, Актив основних школа Новог Београда уз финансијску подршку Градске општине Нови Београд.