Најава онлајн концерта квинтета „Тангуанго“ и Института „Танго Натурал“ у оквиру манифестације „Новобеоградско културно лето“

slika

Oпштина Нови Београд наставља традицију у организацији добро познате културне манифестације „Новобеоградско културно лето“. Шести концерт који ћемо слушати је концерт квинтета „Тангуанго“ и Института „Танго Натурал“.

Квинтет Тангуанго основале су 2013.године младе академске уметнице уз сараднју и подршку Института „Танго Натурал“ из Београда,а чине га:Сонја Лукић (клавир), Љубица Дамчевић (виолина, вокал), Јелена Адамовић (виолина), Душица Луковић (хармоника) и Катарина Камбер (контрабас).
У склопу наступа на „Новобеоградском културном лету“, извешће традиционални танго и танго нуево, а посебно су одабрале две композиције, „Фигарандо“ коју је компоновала виолинискиња и вокал Љубица Дамчевић као спој Моцарта и танга. Друга композиција је један валцер „Педацито де циело“, композитора Францинија, док је аранжман и прераду на „танго нуево“, модернији стил, такође урадила виолинискиња Љубица Дамчевић.

Наступ квинтета „Тангуанго“и Института „Танго Натурал“ можете послушати и погледати 15. августа од 20 часова на нашој фејсбук страници и на нашем ИГТВ каналу. 
С обзиром на ситуацију са пандемијом вируса ове године, нажалост, сви концерти ће бити онлајн и можете их пратити сваке недеље у 20 часова на фејсбук и инстаграм профилима на линковима испод. Општина Нови Београд наставиће и у будућности да својим суграђанима приређује бесплатне културне садржаје на које су годинама уназад, на обострану радост, и навикли.