Најава онлајн концерта гудачког квартета „Стринг квартет Мераки“ у оквиру манифестације „Новобеоградско културно лето“

slika
Oпштина Нови Београд наставља традицију у организацији добро познате културне манифестације „Новобеоградско културно лето“. Пети концерт који ћемо слушати је концерт гудачког квартета– „Стринг квартет Мераки“.

Стринг квартет мераки чине Виолета Ћирић, Нада Шарковић, Ена Ваганек и Магдалена Матић. Тренутно су мастер студенти камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Катарине Поповић. Током ове године, одржале су велики број концерата у различитим салама у Београду (СКЦ,УК Пароброд, Јеврејска општина, Друштвени центар КРОВ, итд.). Сарађивале су са еминентним професорима, као што су Наташа Петровић, Мирјана Нешковић и Томаш Покшивињски.
Наступ  гудачког квалитета „Стринг квартет Мераки“ можете послушати и погледати 08. августа од 20 часова на нашој фејсбук страници и на нашем ИГТВ каналу. 
С обзиром на ситуацију са пандемијом вируса ове године, нажалост, сви концерти ће бити онлајн и можете их пратити сваке недеље у 20 часова на фејсбук и инстаграм профилима на линковима испод. Општина Нови Београд наставиће и у будућности да својим суграђанима приређује бесплатне културне садржаје на које су годинама уназад, на обострану радост, и навикли.