Најава онлајн концерта бенда „Gorica & The Grooveheadz“ у оквиру манифестације „Новобеоградско културно лето“

slika

Општина Нови Београд наставља традицију у организацији добро познате културне манифестације „Новобеоградско кутурно лето“. Други концерт који ћемо слушати је концерт бенда – „Gorica & The Grooveheadz“.

„Gorica & The Grooveheadz“ је састав младих музичара спонтано окупљених приликом студија на Џез одсеку Факултета музичке уметности у Београду. Бенд је окупила кантауторка Горица Шутић, која потписује музику, аранжмане и текстове песама.
Звук бенда измиче жанровским одредницама, али је очигледан утицај џеза, соула, грува и електронике. Овај састав је нарочито посвећен ауторском раду, а у њиховом репертоару се могу наћи и обраде већ постојећих нумера које аранжмански прилагоде свом сензибилитету и звуку.

 

Музичари који чине овај састав су: Горица Шутић, вокал, текстописац, композитор и аранжер, која је позната домаћој публици и као члан бенда “МИНГ”; Стеван Милијановић, клавијатуриста који је аутор, композитор и аранжер састава “EJO” и “Ikigai Collective”, редован је члан многих београдских јазз састава; Алекса Милијановић, бубњар, такође члан бендова “ЕЈО”,“МИНГ”, “Ikigai Collective”, “Bosque” и многих других; Давид Гегић, басиста бенда “МИНГ”,“Бојан Цветковић Qуартет”, “Ikigai Collective” и многих других; Стефан Стехлик, гитариста којије члан познатог соул-функ бенда MaraQYa.

 

Наступ бенда „Gorica & The Grooveheadz“ можете послушати и погледати 18. јула од 20 часова на нашој фејсбук страници и на нашем ИГТВ каналу.

С обзиром на ситуацију са пандемијом вируса ове године, нажалост, сви концерти ће бити онлајн и можете их пратити сваке недеље у 20 часова на фејсбук и инстаграм профилима на линковима испод. Општина Нови Београд наставиће и у будућности да својим суграђанима приређује бесплатне културне садржаје на које су годинама уназад, на обострану радост, и навикли.