Награде за укупно 474 најбоља новобеоградска ученика

slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд и ове школске године, делима класичне књижевности, наградила је укупно 474 најбоља новобеоградска ученика, од којих 404 основца и 70 средњошколаца.

За добре наставне и спортске резултате у основној школи награђена су 362 вуковаца, 21 ученик генерације и 21 спортиста генерације, док је међу 70 средњошколаца, ове године награду заслужио 61 вуковац, 11 ученика генерације и осам спортиста генерације.

У великој скупштинској сали, у среду 26. јуна, у присуству наставника и родитеља, награде најбољим ђацима, уз честитке и поруку да наставе вредно да уче и раде, уручила је заменица председника општине Јасмина Ђорђевић.

Ђаци генерације у основним школама награђени су комплетом дела Иве Андрића, док су најбољи међу најбољим средњошколцима, добили „Златно руно“ Борислава Пекића.

Носиоци Вукове дипломе у основним школама добили су „Хазардски речник“ Милорада Павића, а вуковци средњошколци „Сеобе“ Милоша Црњанског.

Делом „Мајстор и Маргарита“ Михаила Булгакова, награђени су спортисти генерације у основним школама, док су најбољи спортисти средњошколци добили на поклон Орвелову „Животињску фарму“.

Свечаност је пригодним програмом увеличао хор ученика ОШ „Ђуро Стругар“ који је отпевао две песме; „Мали велики људи“ и „ Ако те питају“, као и вокално-инструментална група „Златно звонце“, која се бави хуманитарним радом.