На Сајму спорта учествовало више од 700 новобеоградских основаца и 30 клубова

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Више од 700 ученика трећих и четвртих разреда из 19 новобеоградских основних школа, учествовало је данас на Сајму спорта у Хали спортова „Ранко Жеравица“.

Организатори, Градска општина Нови Београд, Спортски савез Београда и Секретаријат за спорт Београда, данашњу манифестацију су посветили ђацима узраста између девет и десет година.

Тај узраст, како је истакнуто, најпогоднији је да се деца и њихови родитељи определе за неки од спортова, сходно таленту и интересовању детета.

Сајам је отворио председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, поручивши ђацима да се што више посвете спорту и физичкој активности и да тренирају, без обзира да ли ће им спорт бити професионална оријентација.

-Без обира на изазове савремених технологија, физичка активност и спорт морају да буду саставни део одрастања сваког детета. Спорт нас учи одговорности, фер-плеју, тимском духу, победама и поразима, што су и спортске и животне лекције – рекао је Бован.

Он је истакао да у последње две године на Новом Београду није било спортске манифестације намењене деци школског узраста, која није добила подршку ГО Нови Београд.

На Сајму спорта услове тренирања и лепоту спорта представило се 30 различитих клубова. Малишани су могли да науче правила неких спортова који нису много популарни у Србији, попут америчког фудбала, али и о условима тренирања кошарке, фудбала или „краљице спортова“ – атлетике, коју је промовисао Атлетски клуб „Нови Београд“ и председник тог клуба Дејан Коцкар.

-У Атлетском клубу „Нови Београд“, који постоји 55 година, тренутно тренира готово 300 атлетичара, свих узраста, а интересовање је такво да бисмо могли да упишемо 1. 000.- рекао је Коцкар.

Он је истакао да су чланови АК „Нови Београд“ обрадовали Србију многим домаћим и страним одличјима, те да је члан тог клуба Алексија Митровић (19) која се такмичи у троскоку, надомак норме за одлазак на Олимпијске игре.