Мини атлетски митинг предшколаца, у суботу, у Хали „Ранко Жеравица“

slika

Градсака општина Нови Београд и Предшколска установа „11. април“, организоваће у суботу, 23. марта, од 9.30 до 12.50 часова у Хали спортова „Ранко Жеравица“, 13. Мини атлетски митинг новобеоградских предшколаца.

Спортско такмичење најмлађих почеће дефилеом екипа. Митинг ће, у 10 часова, званично отворити председник општине Војан Бован, а пре почетка надметања учесницима и публици, обратиће се и директорка ПУ „11. април“ Јелена Дубљевић.

На традиционалном атлетском митингу којим се међу најмлађим Новобеограђанима промовишу љубав према спорту, тимски дух и ферплеј, учестоваће деца из 35 вртића, односно 420 предшколаца.

Уз сагалсност родитеља и васпитача, екипе ће се такмичити у три штафетне дисциплине; мини спринт и препоне, збирни скок удаљ и мини крос. Екипу вртића чиниће 12 такмичара – пет дечака, пет девојчица и два резервна члана екипе.

Мини атлетски митинг предшколаца је прво велико такмичење у спорту најмлађих и организује се уз подршку „Арена спорт ТВ“, Атлетског клуба „Нови Београд“ и ЈП „Спортски центар Нови Београд“.

Најбоље екипе освајају пехаре и медаље, а сви учесници добијају мајице.

У ревијалном делу наступиће хор и фолклорне секције ПУ „11 април“, а за гледаоце, пре свега рођаке и пријатеље учесника спектала за најмлађе Новобеограђане, улаз је бесплатан.