Менсине радионице у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом

slika slika

У просторијама Општинског центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” поводом манифестације Мај, месец математике,  Менса је одржала прве две радионица за децу ,,Размрдајмо вијуге – Креативна математика“. Кроз ове радионице започета је и сарадња са општинским Центром на креирању и промоцији нових интересантних и корисних садржаја за децу.

Менса Србије је овог пута, у настојању да се придружи промоцији математике и допринесе сагледавању могућности да се кроз игру савладају основне математичке операције,  одлучила да организује више бесплатних радионица за децу на којима  ће  деца су имати прилике да науче како се решава Магични квадрат, како да створе мало уметничко дело користећи знања из геометрије као што је то чинио славни сликар Мондријан и да се играју картама ,,Креативна математика“ које у својој игри могу имати чак све рачунске операције са бројевима до 100.

Радионице су извели учитељи и чланови Менсе Момчило Степановић, Мирјана Тишма и Тања Олеар Гојић.

Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом пружа подршку свим рањивим групама. Деца имају посебно место у креирању различитих видова подршке.

Деци млађег школског узраста је потребна посебна пажња, подршка и подстицај у осетљивим развојним фазама, посебно када усвајају нова и комплексна знања.

– Захваљујући сарадњи са Менсом Србије моћи ћемо значајном броју деце да омогућимо приступ знањима из различитих области на један нов, креативан начин. Желимо да у нашем центру омогућимо развој потенцијала свој деци на начин на који она најквалитетније могу да их развију кроз игру и дружење – казала  је в.д. директора центра Милка Миловановић-Минић истичући значај о сарадње са Менсом Србије.