Манифестација „И ја сам дете са ове планете“ одржана је испред општине Нови Београд

slika slika slika

На платоу испред општине Нови Београд одржана је седамнаеста по реду манифесатција “И ја сам дете са ове планете” коју традиционално организује Удружење МНРО Нови Београд под покровитељством општинског Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом “Нови Београд”.

Више од три стотине активних учесника са разним програмским тачкама уприличили су овај догађај, а међу њима су своје таленте и вештине показала деца и млади са сметњама у развоју и различитим облицима инвалидитета. Они су заједно са својим другарима из вртића и школа показали како се остварује инклузија у пракси, показујући тиме де су и они „деца ове планете“.

Ова манифестација је почетак активности општинског Центра поводом обележавања Дечје недеље на Новом Београду која за циљ има да укаже на значај и обавезу друштва да брине о свој деци, а посебно деци са инвалидитетом, и да им обезбеди што квалитетнију интеграцију у друштво.

Све госте и учеснике манифестације је поздравио и охрабрио да наставе своје активности председник општине Нови Београд, Александар Шапић.
Испред општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” на учешћу и подршци свим учесницима се захвалила директорка Милка Миловановић-Минић подсетивши све присутне да су у току “ Олимпијске игре за све” на које су сви добродошли а које ће трајати и следеће недеље наглашавајући да је данашња манифестација само део активности у оквиру Дечије недеље на општини Нови Београд чији је овогодишњи мото ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА НА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА.

На данашњој манифестацији кроз богат културно-уметнички програм промовисано је право деце на различитост, одмор и квалитетно слободно време, на релаксацију и игру.