Манифестација „И ја сам дете с ове планете“ у петак 29. септембра на платоу испред зграде ГО Нови Београд

slika

Традиционална манифестација „И ја сам дете с ове планете“ коју по 20. пут организује Удружење за помоћ менталтално недовољно развијеним особама (МНРО) биће одржана у петак 29. септембра, на платоу испред зграде Градске општине Нови Београд, од 12 до 16 часова.

Занимљив и обиман програм са чак 370 учесника из Београда и других градова Србије, отвориће председник општине Бојан Бован. Предвиђено је и кратко обраћање директорке Општинског центра за бригу о деци, старима и особама с инвалидитетом Нови Београд Милке Миловановић Минић, као и председнице МНРО Радомирке Божиновске.

На 13 штандова биће постављени уметнички радови особа с инвалидитетом чијом куповином грађани могу да помогну рад удружења из области социјалне заштите и образовања, која пружају подршку породицама особа са сметњама у развоју.  

У хуманитарно-забавном програму с много песме, рецитовања, појединачних наступа, али и традиционалних и модерних игара, учествоваће деца Предшколске установе „11. април“, као и ђаци основних и средњих школа из Београда; између осталих ОШ „Младост”, „Лаза Костић“ и Девета београдска гимназија, затим Академско друштво „Нови Београд“, као и чланови спортских удружења и културно уметничких друштава.

Ученици ОШ „Надежда Петровић“, предвођени учитељем Урошем Симићем извешће песме „Молимо за фину тишину“ и „Мали гроф у трамвају“, а музичко сценски наступ, између осталог,  имаће и ђаци Основне школе „Нови Београд“, намењене деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Посетиоци и пре свега чланови породица који носе огроман терет бриге о особама са инвалидитетом, моћи ће да присуствују промоцији књиге „Шта ће бити сутра“, ауторке Славице Адамовић, коју у 14.20 часова организује Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом, а у 14.30, на програму је инклузивна представа за децу „Лепе речи“, учитељице Марије Бастић.