Креативни рад особа са инвалидитетом повезао је различите актере заједнице

slika

Представници Амбасаде САД мајор, Matthew W.Mc Cray и пројект менаџер Организације Spirit of Amerika,Nick B.Israel су са директорком општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ Милком Миловановић-Минић предали мурал-пано, ручни рад корисника општинског центра настао на креативним радионицама у оквиру пројекта „Локалне услуге-Нови Београд“ радиолошком одељењу Клиничко-болничког центра.

Пано ће красити дијагностичку собу у којој је смештена радна станица ГЕ Адвантаге 4.6, са мониторима високе ХДТВ резолуције поклон амбасаде САД и Организације Spirit of Amerika. Радна станица је намењена софистицираној дијагностици обољења врата, грудног коша и абдомена. Пано је уручен доценту радиологије, др Александру Ивановићу , специјалисти радологије u Клинчком Центру Србије.

Ова иницијатива се родила током посете петочлане делегације европске команде САД која је у априлу обишла просторије општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ са циљем упознавања са пројектом развоја Центра и будућим перспективама заједничке сарадње и конкретније подршке на унапређењу програма рада са рањивим групама грађана како Београда тако и Србије који користе капацитете центра.

Овом приликом договорени су правци сарадње како на успостављању дугорочније одрживости услуге тако и на подршци око лобирања нових партнера у спровођењу инклузивних програма, едукација и промоције потреба корисника и обавеза свих актера заједнице да допринесу унапређењу, заштити и остваривању социјалних права рањивих група о којима општински Центар свакодневно активно брине уз подршку општине Нови Београд.

Општински Центар је препознат и виђен као партнер Амбасаде САД у хуманитарним активностима у Србији.