Конкурс за најбољу фотографију Новог Београда

Градска општина Нови Београд, расписала је поводом Дана општине, 11. априла, конкурс за најбољу фотографију са мотивима Новог Београда, снимљену у последње две године.

Конкурс „Бирамо најбољу фотографију Новог Београда“, отворен је од 6. до 21. марта, до када сваки учесник на адресу info@novibeograd.rs може да пошаље највише три фотографије.

Неопходно је да формат фотографије буде 30 X 40 центиметара. Фајлови дигиталних фотографија морају имати најмање 300 дпи, величине до једног МБ, уз јасно исписан назив фотографије, датум снимања, име и презиме, адресу и број телефона аутора.

Дигиталне корекције на фотографијама прихватљиве су само у домену осветљења и контраста, а није дозвољено уврштавање елемената који се нису оригинално налазили на фотографији.

Оптшина као организатор конкурса задржава право на репродуковање фотографија. Аутори чији радови буду одабрани за изложбу поводом Дана општине, биће обавештени о времену и начину достављања оригиналних фотографија.

За три најбоље фотографије опредељен је наградни фонд и то; 100.000 динара за прву, 75.000 за другу и 50.000 динара за трећу фотографију.

Избор најбољих фотографија обавиће жири у саставу: проф. др Ивана Драгутиновић – доцент на Академији реалног сликарства, проф. Ђорђе Соколовски – доктор сликарства и доцент, Ђорђе Арнаут – мастер вајарства и председник Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајна Србије (УЛУПУДС) Жељка Момиров – магистар вајарства,  док је у име општине члан жирија Анка Вукелић Гргуровић.

 

За сва додатна питања заинтересовани за конкурс могу да се обрате на info@novibeograd.rs  или на телефон 011-3106-837.