Отворен конкурс за најбољу фотографију Новог Београда

Градска општина Нови Београд, расписала је поводом Дана општине, 11. априла, конкурс за најбољу фотографију са мотивима Новог Београда, снимљену у последње две године.

Конкурс „Бирамо најбољу фотографију Новог Београда“, отворен је од 27. фебруара до 22. марта, до када сваки учесник на адресу info@novibeograd.rs, може да пошаље највише три фотографије, формата 30 X 40 центиметара. Фајлови дигиталних фотографија морају имати најмање 300 дпи, величине до једног МБ, уз јасно исписан назив фотографије, датум снимања, име и презиме, адресу и број телефона аутора.

Дигиталне корекције на фотографијама прихватљиве су само у домену осветљења и контраста. Није дозвољено уврштавање елемената који се нису оригинално налазили на фотографији.

Општина, као организатор конкурса, задржава право на репродуковање фотографија, а аутори чији радови буду одабрани за изложбу поводом Дана општине, биће обавештени о времену и начину
достављања оригиналних фотографија.

Наградни фонд за три најбоље фотографије износи; 100.000 динара за прву, 75.000 за другу и 50.000 динара за трећу фотографију.

Избор најбољих фотографија обавиће жири у саставу: проф. др Ивана Драгутиновић – доцент на Академији реалног сликарства, проф. Ђорђе Соколовски – доктор сликарства и доцент, Ђорђе Арнаут – мастер вајарства и председник Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајна Србије (УЛУПУДС) Жељка Момиров – магистар вајарства, док је у име општине члан жирија Анка Вукелић Гргуровић.

За додатна питања, заинтересовани могу да се обрате на мејл адресу info@novibeograd.rs или на број телефона 011-3106-837.

Прошле године, на конкурсу ГО Нови Веоград прву награду освојио је Никола Хусеин за фотографију „Огледало“.