Књиге за најбоље: Награђени најбољи ученици основних и средњих новобеоградских школа

slika slika slika slika

Најбољим новобеоградским ђацима основних и средњих школа данас су у згради општине Нови Београд уручене награде за остваране резултате у школској години која је за њима. Вуковци, ђаци генерације као и спортисти генерације, њих око 400, на поклон су добили књиге наших истакнутих писаца.
Ученици 20 основних и шест средњих школа са Новог Београда у пратњи поносних родитеља, наставника и директора, добили су дела Иве Андрића, као и роман Драгослава Михаиловића „Кад су цветале тикве“.
Ђацима генерације, којих је из свих основних и средњих школа било 26-оро, председник општине Александар Шапић уручио је комплете књига.
-Желим да вам се захвалим што сте и мене учинили поносним, јер само тако могу да се осећам када се налазим на челу општине чији сте ви најбољи ђаци, вуковци и ђаци генерације. Изузетно сам срећан што имамо оволики број успешне и добре деце која ће у будућности представљати нашу земљи и град у спорту, култури, уметности. Трудимо се да, колико нам могућности дозвољавају, урадимо неке ствари које ће вама детињство учинити бољим. На вама је да учите, да радите и да се спремате за живот – поручио је Александар Шапић на свечаној додели награда најбољим ученицима.
Најбољи су испраћени громогласним аплаузима школских другова, али и уз обећање Александра Шапића да ће, као и до сада, општина Нови Београд водити рачуна о младима.
-Сваке године смо давали бесплатне карте за базен за најбоље ученике, али смо сада одлучили да сви основци и средњошколци добију бесплатан улаз на базен. Ако будем остао на челу општине и у нардне четири године, то ће постати пракса. Честитам вам још једном и желим вам да израстете у добре и поштене људе а све остале ствари у животу саме ће вам се средити – рекао је он пред окупљеним ученицима.
Општина Нови Београд многим акцијама, бесплатним програмима које организује за ђаке даје подршку младима и води бригу о њима. У марту месецу 850 ученика, освајачи неког од прва три места на такмичењима, добили су таблете а у лету које је пред нама очекују их многи бесплатни програми и активности.