Кинеска делегација у посети Градској општини Нови Београд

slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, у среду, 18. јануара, уочи Кинеске Нове године, угостио je представнике Амбасаде Народне Републике Кине у Београду и кинеске привреднике и истакао да Кина за Новобеограђане одавно није далека азијска земља.

Бован је разговарао са замеником амбасадорке НР Кине Тијеном Јишуом, директором Конзулата Кине у Београду Џанг Венбоом, као и директором Компаније „Еуро-азија трејд центар“ Зоу Ђанвејем.

Обраћајући се потом представницима кинеских компанија и удружења, нагласио је да на Новом Београду живи више од 5.000 кинеских држављана и послује велики број кинеских компанија.

У Улици Јурија Гагарина, како је рекао председник општине, гради се нов Кинески тржни центар, па ће се у модерном амбијенту, поред постојећих, представити и други велики кинески брендови, што ће допринети продубљивању привредне сарадње Новог Београда и кинеских привредника.

 – Велики број кинеских грађевинских компанија, ради на инфраструктурним пројектима широм Србије и у Београду, нагласио је Бован и подсетио да је међу тим пројектима и изградња деонице ауто-пута „Милош Велики“-Нови Београд чије ће отварање, најављено за крај марта, значајно олакшати живот становника Новог Београда и других градских општинама.

Говорећи о значају новоизграђеног Кинеског културног центра, сазиданог на месту где је 1999. године бомбардована Амбасада Кине, Бован је нагласио да је Нови Београд добио изузетну архитектонску грађевину и Трг пријатељства Србије и Кине.

-Да Кина за нас одавно није далека азијска земља говори и то да су кинески туристи до почетка пандемије били веома бројни у Београду, те да је на Новом Београду отворено на десетине кинеских ресторана – рекао је председник ГО Нови Београд.

Честитајући гостима Кинеску Нову годину, која се обележава у целом свету и представља прави спектакл, председник општине је прихватио позив да уочи 22. јануара присуствује прослави која се тим поводом организује у Кнез Михајловој улици у Београду.

www.novibeograd.rs