Кинеска делегација у посети Градској општини Нови Београд

slika slika slika slika slika slika slika

За Нови Београд, Кина одавно није далека азијска земља

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, у среду, 18. јануара, уочи Кинеске Нове године, угостио представнике Амбасаде Народне Републике Кине у Београду и кинеске привреднике и истакао да Кина за Новобеограђане одавно није далека азијска земља.

Председник Градске општине Нови Београд разговарао је са замеником амбасадорке НР Кине Тијеном Јишуом, директором Конзулата Кине у Београду Џанг Венбоом као и директором Компаније „Еуро-азија трејд центар“ Зоу Ђанвејем, а затим се обратио представницима кинеских компанија и удружења.

Бован је нагласио да на Новом Београду живи више од 5.000 кинеских држављана и послује велики број кинеских компанија .

У Улици Јурија Гагарина, како је рекао, гради се нов Кинески тржни центар, па ће се у модерном амбијенту, поред постојећих, представити и већи кинески брендови, што ће допринети продубљивању привредне сарадње Новог Београда и кинеских привредника.

На многим инфраструктурним пројектима у Србији и Београду, нагласио је Бован, ради велики број кинеских грађевинских компанија.

Он је подсетио да је међу тим пројектима и изградња деонице ауто-пута „Милош Велики“ – Нови Београд. Отварање ове деонице које је најављено за крај марта, значајно ће олакшати живот становницима Новог Београда и другим градским општинама.

Бован се потом осврнуо и на значај новоизграђеног Кинеског културног центра, сазиданог на месту где је 1999. године бомбардована Амбасада Кине.

Нагласио је да је Нови Београд добио изузетну архитектонску грађевину и Трг пријатељства Србије и Кине.
-Да Кина за нас одавно није далека азијска земља говори и то да су кинески туристи до почетка пандемије били веома бројни у Београду, те да је на Новом Београду отворено на десетине кинеских ресторана – рекао је председник ГО Нови Београд.

Бован је честитајући гостима Кинеску Нову годину, која се обележава у целом свету и представља прави спектакл, прихватио позив да уочи 22. јануара присуствује прослави која се тим поводом организује у Кнез Михајловој улици у Београду.

www.novibeograd.rs