Изложба Звездане Ђуричић у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 14. ЈУНА, с почетком у 20 часова, биће отворена изложба под називом „Art & Science“, ауторке ЗВЕЗДАНЕ ЂУРИЧИЋ.

Звездана Ђуричић је рођена 1994. године у Руми. Завршила је средњу уметничку школу у Шапцу, „Школа примењених уметности”, одсек: конзерватор / рестауратор културних добара. Након завршетка средње школе, 2013.године уписује основне студије на Академију уметности у Новом Саду, смер сликарство у класи професорке Босиљке Зиројевић Лечић. После успешно завршених студија 2017. године уписује Мастер академске студије цртања под менторством професора Љубомира Вучинића.

Добитник је стипендија и похвала међу којима се истиче похвала за одличан успех током читавог школовања „Светосавска повеља”, коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког образовања Републике Србије(2009.година). Добитница је и неколицине награда међу којима је годишња награда за најуспешнији рад у области сликарства „Ликовно стваралаштво”,коју додељује Школа примењених уметности у сарадњи са Културним центром града Шапца (2013.година). Међу освојеним наградама је и годишња награда „Цртеж малог формата”, коју додељује Академија уметности за најуспешнији уметнички рад из дисциплине цртање (2017.година).

Истакла се и у другим областима уметности од којих је и освојена прва награда за књижевност за срочени текст хуманитарног типа коју додељује организација Црвени Крст из Београда (2009 година). Била је и учесник у међународним креативним и научним пројектима као и учесник разних такмичења из области науке што је допринело њеном интересовању за уметност и науку.

Изложба ће бити отворена до 26. јуна 2019. године.