Изложба Тијане Пејовић у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 05. марта, с почетком у 18 часова, биће отворена изложба слика и цртежа, под називом СЕЦИРАЊЕ, ауторке ТИЈАНЕ ПЕЈОВИЋ.

Тијана Пејовић, рођена 1990. у Београду. Након завршених основних студија 2014. на Факултету Ликовних Уметности, одсек графика у класи редовног професора Драгана Момирова, посвећује се тетовирању, од тада упоредо развијајући и спајајући свој стил у поменутој бранши и класичним ликовним техникама. Члан је УЛУС-а. Тренутно живи и ствара у Београду.

Назив изложбе се односи на визуелно раслојавање људских образаца размишљања који се данас манифестују кроз друштвену и духовну декаденцију. Са друге стране, нуди и једну врсту визуелног објашњења и решења самог проблема, јер их посматрач кроз фазе сецирања и приказаног аспекта „позитивног у крајње негативном ” може освестити, прихватити, а самим тим и разрешити. Велики део проблематике друштва налази се у човековој колективној свести и обрасцима које је кроз епохе наслеђивао и преузимао као део своје личне свести. Сецирањем тих слојева кроз визуелни приказ на овој изложби, они се анализирају као засебне појаве које, посматрајући их у целини чине својеврсну мапу ефекта лептира- повезујући тако наизглед неспојиве радове у једну изложбу.
Тако представљена дела обухватају теме од (не)прихватања смртности и бесмртности, (дис)конекције са суштином постојања, суочавања са деструктивним потенцијалом унутар нас, до тога како су даље утицали на стварање одредјених погубних ставова и утицаја наведеног на животну средину и колективну свест. Крајњи резултат је могућност трансформације кроз суочавање- долазак до увида да увек постоји нешто сасвим супротно оном што је очекивано. Да бисмо истински успели да напредујемо, морамо бити спремни на неизбежне фазе деструкције наших начина размишљања.

Изложба ће бити отворена до 17. марта 2021. године.