Изложба Теодоре Џудовић у Блок галерији

 
У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак,15. јула, с почетком у 20 часова, биће отворена изложба ауторке ТЕОДОРЕ ЏУДОВИЋ под називом „CHINATOWN“.
 
Теодора Џудовић је рођена 1992.године у Београду. Завршила мастер студије примењеног сликарства на Факултету примењених уметности у класи професора Николе Божовића 2016. године. Учествовала је у набројним групним изложбама, а „CHINATOWN“ јој је друга самостална изложба. Друга самостална изложба „CHINATOWN“ надовезује се на претходни циклус мixed media радова „МЕТРОПОЛИС“, бавећи се урбаном средином као главном тематиком, тачније неосетним процесом промене естетике савременог полиса под диреткним утицајем друштва.
 
Средина у којој живимо је резултат наших свесних одлука, тековина коју смо сами створили, самим тим она чини платно које нам безусловно допушта најразличитије уметничке интервенције. Инспирисана визуелном поетиком кинеске четврти, настају главни мотиви у радовима: производи настали масовном продукцијом. Они се трансформишу и премештају из познатог јавног простора, огољавају и упрошћавају у мој лични доживљај и материјализовањем визуелне осетљивости и слојевитости форми тих производа, стиче се осећај иманентног, интимног ритма. Традиција је представљена кроз апатрактни, савремени приступ проблематици, приказујући аутентичност, а у исто време и хаотичност таквог окружења.