Изложба свећа младих без адекватног родитељског старања

slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ одржана је изложба свећа ручне израде изливених на радионицама у оквиру пројекта „Економско оснаживање младих без адекватног родитељског старања“ који је економски подржала Траг фондација. Радионице су реализовали млади без родитељског старања које након изласка из установа социјалне заштите резиденцијалног типа подржава и  окупља Центар за интеграцију младих Звезда.

Општински  Центар за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ је био партнер на овом пројекту пруживши подршку у простору за одржавање свих радионица током четири месеца колико је пројекат трајао.

Током изложбе бројни посетиоци и представници установа социјалне заштите су имали прилику да уживају у спектаклу боја, облика и креативности коју су показали ови млади људи.

Изложбу је кратким обраћањем и представљањем самог пројекта отворила директорка Центра Звезда Татјана Дражиловић која се захвалили партнерима на пројекту а посебно на подршци општинском Центру  који од почетка прати и подржава рад Центра Звезда. „Снови се остварују а наши млади корак по корак освајају подршку заједнице за своје искораке. Центар Звезда са поносом наставља да још храбрије подржава младе без адекватног родитељског старања“ истакла је  Татјана Дражиловић.

Испред општинског Центра присутнима се обратила директорка Милка Миловановић-Минић -„Поносни смо што смо били у прилици да помогнемо у реализацији ове сјајне идеје и наставићемо да кроз циљеве и улогу општинског центра и даље будемо подршка Центру Звезда. Заједничке активности које смо имали кроз реализацију овог пројекта су најбоље промовисале могућности квалитетног партнерства између организације цивилног друштва и локалне институције у циљу коришћења ресурса локалне заједнице за подршку рањивој групи какви су млади без родитељског старања”.

Представница Траг Фондације, координаторка програма донација, Јелена Михаиловић похвалила је сјајне резултате овог пројекта и обећала подршку сличним иницијативама у будућности.