Изложба скулптура Доре Анђелковић и Тамаре Вуковљак

У новобеоградској Блок галерији, ЈуријаГагарина 221, петак, 10. фебруара, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба скулптура, ауторки Доре Анђелковић и Тамаре Вуковљак.

Дора Анђелковић је дипломирани примењени вајар, тренутно на мастер студијама на Факултету примењих уметности у Београду. Учествовала је на више групних изложби, у Педагошком музеју, галерији Политика и Манаковој кући. Заједно са колегиницом Тамаром Вуковљак била је један од победника на конкурсу у оквиру Миксер фестивала „Блацк Боx“ 2020. године са решењем „Споменик за институт мајке и дете“, као и 2021. године са пројектом под називом „Човек као биће наде“ . Учествовала је на Бијеналу цртежа младих у галерији ДКСГ-а, као и на групној изложби вајара у Великој галерији СКЦ-а 2021. године и 2022.године. Била је на размени у првом семестру ИВ године на Академији Ликовних Умијетности у Требињу. Има прву самосталну изложбу марта 2022. у Великој галерији ДКСГ-а под називом „Три : Оно што јесте“. Излаже у Музеју Примењене Уметности на дипломској изложби „Диплома ’22“.

Тамара Вуковљак, тренутно апсолвент на Факултету примењених уметности, одсек Примењено вајарство.

2022 – диплома УЛУПУДС-а за скулптуру у домену примењеног вајарства, на завршној изложби „Диплома 2022“

2022 – изложба радова студената завршне године дипломаца ФПУ „Диплома 2022” у Музеју примењене уметности, у Београду

2022 – групна изложба одабраних радова Вајарског одсека ФПУ, у Великој галерији СКЦ, у Београду

2022 – самостална изложба „Три: Оно што јесте” у Великој галерији ДКСГ Нови Београд, у Београду

2021 – групна изложба одабраних радова Вајарског одсека ФПУ, у Великој галерији СКЦ, у Београду

2021 – групна изложба VII Бијенале акварела малог формата у СЦ Нови Београд, у Београду; изложба је гостовала у Музеју Козаре у Приједору, Босна и Херцеговина

2021 –заједно са колегиницом Дором Анђелковић,VIII место на међународном уметничком конкурсу Блек Бокс (Black box) на тему „Принцип наде”, са пројектом под називом „Човек као биће наде“ – награда: учествовање на тродневној радионици Миксер фестивала под слоганом „Загрљај” и стварање уметничке инсталације у Београду

2020 –заједно са колегиницом Дором Анђелковић,III место на међународном уметничком конкурсу Блек Бокс (Black box) на тему „Споменик”, са решењем „Споменик за Институт за мајку и дете“ у Београду – награда: учествовање у дводневној радионици (Анти)споменик и креирање заједничке инсталације, у оквиру експерименталног издања Миксер фестивала у Београду.

Изложба ће бити отворена до 22.фебруара 2023.г.