Изложба Николе Радосављевића у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 21. СЕПТЕМБРА, с почетком у 20 часова, биће отворена изложба, под називом “ Увек си са мном „, аутора Николе Радосављевића.

Радосављевић Никола, рођен 1991. у Ужицу, основне и мастер студије завршио на Факултету примењених уметности у Београду, одсек примењене графике у класи редовне професорке Гордане Петровић, 2015. Добитник је осамнаест награда и признања из области цртежа и графике, од којих су посебно значајне: награда учитељског факултета у Ужицу, на 11. међународном графичком бијеналу суве игле, у Ужицу, 2013. специјална награда жирија за иновацију у стрип уметности, медјународни салон стрипа, СКЦ, Београд, 2014. и 2016. награде су додељене за уметничку књигу. Био је део тима који је освојио златну медаљу Прашког квадријенала, “For provoking a dialogue”, националног наступа студентске секције, Праг, Чешка, 2015. Награда ФПУ за најбољи графички лист на мастер студијама из фонда Михајло С. Петров, МПУ Београд, 2016. Награда за допринос техници суве игле и графички лист, ВИ међународни бијенале ЕX ЛИБРИСа, Историјски архив, Панчево, 2016. Плакета за допринос светском бијеналу цртежа, Остен, Македонија, 2017. Прва награда на Јесењем ликовном салону у ЦЗК Масука, Велика Плана, 2017., награда је додељена за графику Свети додири.

Учествовао на више од сто педесет колективних изложби у земљи и иностранству (Србија, Холандија, Немачка, Кина, Швајцарска, Русија, Бугарска, Македонија, Мађарска, САД…).

До сада је организовао двадесет и пет самосталних изложби по конкурсу и позиву (Котор, Краљево, Београд, Нови Сад, Панчево, Сомбор, Кикинда…), од чега се посебно издвајају изложбе 31 205- цртежи и слике , Градска галерија Котор, Црна Гора, Wхен тхе wорлд wас yоунг, велика галерија Дома културе Студентски град, Нови Београд, изложба графика Кућа од мермера, Центар за графику и визуелна истраживања, ФЛУ, Београд.

Стипендиста из неколико различитих фондова. По избору уредника рубрике магазине ЕЛЛЕ “39 најуспешнијих млађих од 30”, сврстан у 39 најуспешнијих младих људи у земљи, област визуелних уметности, новембарско издање. Учесник графичке колоније “Графика 2016”, Центар за Културу Смедерево.

Студент треће године докторских студија ФПУ у Београду.

Сарадник демонстратор на предмету графика, ФПУ Београд.

Члан УЛУСа, графичка секција.

Члан УВУУа, графичка секција.

Бави се графиком, цртежом, и књигом уметника.

Изложба ће бити отворена до 03. октобра 2018. године.