Изложба Небојше Лазића у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак, 22 септембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба слика аутора НЕБОЈШЕ ЛАЗИЋА.

Небојша Лазић (1965) је дипломирао на Графичком одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 1992. године, а 1996. године магистрирао у класи проф. Биљане Вуковић. На двогодишњим специјалстичким студијама на Тамаринд институту за литографију у Новом Мексику, САД, стекао је звање сарадничког штампара.

Добитник је неколико награда и признања у земљи и иностанству: Прва награда за графику, 1. Међународно бијенале мале графике, Музеј сликарства и скулптуре, Истанбул, 2004; Стипендија Мастер Принтер програм, Универзитет Нови Мексико, С.А.Д, Тамаринд институт, 1994; Стипендија Професионални штампарски програм, Тамаринд институт, Универзитет Нови Мексико, С.А.Д, 1993; Награда за графику, 6. Бијенале студентског цртежа и графике, Нови Београд, Дом културе Студентски град, 1993; Награда за графику – Перспективе, Галерија Андрићев венац, Београд, 1992; Награда за графику из фонда Петар Лубарда, Факултет ликовних уметности, Београд, 1992; Награда за графику на 4. години студија, Факултет ликовних уметности, Београд, 1991.

Редован је члан Удружења ликовних уметника Србије од 1993. До сада је одржао седамнаест самосталних и девет ауторских изложби у земљи и иностранству. Током деценије боравка у Њујорку (1995-2006), Лазић је основао професионални литографски студио где је као сараднички штампар сарађивао са Рутгерс универзитетом у Њу Џерзију, уметничким студијима Доналд Бечлер, Стефан Дин, Ана Де ла Порте, Реј Смит, Сенклер Семин… У професионалном графичком студију „Lower East Side“ је демонстрирао литографске технике. Од 2014. до данас је запослен на Академији уметности у Новом Саду као стручни сарадник из предмета цртање. Од 2007.-2014. Лазић је у звању уметничког сарадника радио на Факултету ликовних уметности у Београду. Небојша Лазић је 2008. године основао Центар за графику у Новом Саду где је кроз низ пројеката у сарадњи са домаћим и страним уметницима организовао ауторске изложбе у Новом Саду, Риму, Њујорку и Минхену. Учесник је бројиних стручних симпозијума у земљи и иностранству.

Изложба ће бити отворена до 4. октобра.