Изложба Лепосаве Милошевић Сибиновић у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак, 1. децембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба ауторке ЛЕПОСАВЕ МИЛОШЕВИЋ СИБИНОВИЋ , под називом „Пергамент – сликарска подлога и духовни простор“.

Лепосава Милошевић Сибиновић – Лепа је рођена у Чачку 8. октобра 1950. Дипломирала је на вајарском одсеку Академије примењених уметности у Београду 1974. На истој је похађала постипломске студије 1974-77.

Стипендиста је владе Мексика (међународна културна сарадња Мексика и Југославије) 1977-78. Магистрирала је на вајарском одсеку Националне школе ликовних уметности (A cademia San Carlos) 1980. у Граду Мексику. Члан је УЛУПУДС-а од 1975. и УЛУС-а од 1976. Живела је и професионално се бавила уметношћу у Мексику 1977- 1982. године. Од 1983. живи и ради у Београду у статусу самосталног истакнутог уметника.

Од 2011. је носилац Награде за изузетан допринос националној култури Републике Србије . Излагала је на око 100 самосталних изложби и ауторских пројеката у Београду, Паризу, Граду Мексику, Оахаки, Акапулку, Гуанахуату Мексико, Сан Хуану (Порторико), Буенос Ајресу ( Аргентина), Сарајеву (Б и Х), Бања Луци, Приједору, Градишки (Република Српска), Софији, Пловдиву, Великом Трнову и Сливену (Бугарска), Монтевидеу (Уругвај) и другим.

Излагала на око 500 колективних изложби у земљи и иностранству. Дела јој се налазе у бројним галеријама и музејима (Музеј савремене уметности ,Београд, Народни музеј, Београд, Музеј модерне уметности, Град Мексико, Колекција Банамекс , Град Мексико, Музеј скулптуре, Ниређказа, Мађарска).

Добитник је 38 награда и признања за уметничку активност. Бави се скулптуром, сликарством, ауторским пројектима и различитим видовима представљања уметности у земљи и свету. Њен међународни континуирани ауторски пројекат Пергамнт Србија – Књига уметника пергамент концертина је до сада око 50 пута представљен у земљи и свету (Палата Унеско-а , Париз, Музеј Питер Греј, Порто Вајарта, Мексико).

Изложба ће бити отворена до 13. децембра 2017.