Изложба Лауре Димитрове и Стефана Алтакова у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 08. новембра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба радова аутора Лауре Димитрове и Стефана Алтакова.

Лаура Димитрова рођена је у Софији, у Бугарској. Дипломирала је на Националној академији уметности у Софији у Бугарској. Чланица је Савеза бугарских уметника. Професор је декоративне уметности и теорије уметности на „Ст. Свеучилиште Климент Охридски ”, Софија, Бугарска. Од 2013. докторица је. Судјеловала је на више од 200 групних изложби, пленарних сесија и уметничких пројеката у Бугарској и иноземству. До сада је имала 26 самосталних изложби – 17 у Бугарској; 2 у Паризу, Француска; 2 у Њемачкој – Минхен и Швандорф; 1 у Кавадарцима, Македонија; 2 у Србији – Ниш и Нови Сад; 1 у Будимпешти, Мађарска, 1 у Варшави, Пољска. Добитник је многих награда за своје уметност у Бугарској и иностранству.

Стефан Алтаков рођен је у Софији, у Бугарској. Дипломирао је сликарство на Националној академији умјетности у Софији у Бугарској. Члан је Савеза бугарских уметника. Професор је теорије слике и теорије боја на Универзитету Ст.Климент Охридски, Софија, Бугарска. Од 1999. је доктор знаности. Продекан је ФЕСА-е Свеучилишта „Ст.Климент Охридски“ Софијског свеучилишта и водитељ Одјела за визуелних уметности Софијског универзитета „Ст.Климент Охридски“. Стефан Алтаков изложио је своја дела на многим групним изложбама, отвореним сесијама и уметничким пројектима у Бугарској и иностранству. До сада је имао више од 30 самосталних изложби у Бугарској, Србији, Македонији, Мађарској, Пољској .. За своју уметност добио је многе награде у Бугарској и иностранству.

Изложба ће бити отворена до 25. новембра 2019. године.