Изложба Јасне Драмићанин и Дарка Кузмановића у Блок Галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 06.08.2021, с почетком у 20 часова, биће отворена скулптура, аутора ЈАСНЕ ДРАМИЋАНИН и ДАРКА КУЗМАНОВИЋА, под називом „Фигура као симбол“.

ЈАСНА ДРАМИЋАНИН рођена је 4.8.1966. године у Задру, (бивша) Југославија. Студирала је на Архитектонском факултету у Београду, као и на Факултету примењених уметности и дизајана у Београду, где је дипломирала на одсеку вајарства у класи професорке Зорице Јанковић. Излаже на групним и самосталним изложбама из различитих области уметности. Самостални је уметник, члан је удружења УЛУПУДС. Оснивач је Удружења „Еко Кварт“ с циљем едукације грађана за одговорно коришћење ресурса, заштиту животне средине и одрживог развоја, кроз ликовну уметност и културу и подстицање међународне сарадње у уметности. Едукатор, аутор и организатор креативних радионица за децу, младе и одрасле. Оснивач, продуцент и стручни сарадник ДРАФ-а ( дечија радионица анимираног филма). Добитник је више јавних похвала и награда за дела из области примењених уметности, дизајна и архитектуре.

Дарко КУЗМАНОВИЋ рођен је у Београду 1971.године. Дипломирао је вајарство 1995. године на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду у класи професора Мирољуба Стаменковића. 2002. године постаје члан струковног удружења УЛУПУДС и добија статус самосталног уметника. Поред тога што се специјализовао за израду позоришних и филмских реквизита, ради и на развијању сопствене уметничке поетике. Излагао је на две самосталне изложбе и више групних како у земљи тако и у иностранству. Одзначајнихдогађајаиздвајаизложбу СИНУОСИТY ОФ АЛУМИНУМ,одржаној 2017 у Италији. Добитник је две плакете струковног удружењана 43. Октобарском и 36. Мајском салону.

Самосталне изложбе:
2004. ОБЈЕКТИ, галерија Сингидунум, Београд
2004.ИЗЛОЖБА ТРОЈИЦЕ АУТОРА, Градска галерија, Параћин
2017.ОДНОСИ, Мала галерија УЛУПУДС, Београд
2020. ФИГУРА КАО ЗНАК, Модерна галерија Лазаревац, Београд

Изложба ће бити отворена до 18. августа 2021. године.