Изложба „Дунавски дијалози“ у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, ПЕТАК, 16. АВГУСТА, с почетком у 20 часова, биће отворена изложба под називом „ДУНАВСКИ ДИЈАЛОЗИ“.

У оквиру међународног пројекта ДУНАВСКИ ДИЈАЛОЗИ, који је реализован у сарадњи са Аустријским културним форумом и галеријом БЕЛ АРТ из Новог Сада, на изложби ће бити приказани радови / дигиталне фотографије аутора Бранимира Карановића и КРАМАРА.

КРАМАР, живи у Бечу, у Сабари и Тираспољу (Молдавија). Фотографији је окренут од детињства. Још од младих дана путује и истражује земље ,,источног блока” и њихове земље наследнице. Ради као интернационални, ангажовани и концептуални фотограф у области уметности и дизајна. Пројекти везани за слику, медије, уметност и књиге воде га кроз Аустрију, Источну и Југоисточну Европу још од деведесетих година. Био је стипендиста Аустријске канцеларије за филм. Добиник је и истраживачке стипендије Роберт Бош Фондације. Оснивач је колектива Фисцхка (2006).

Бранимир Карановић (1950. Београд), Дипломирао је 1974. на Факултету примењених уметности у Београду, класа проф. Божидара Џмерковића. Магистрирао је 1976. на Факултету ликовних уметности у Београду, класа проф. Марка Крсмановића. Од 1974. активно излаже на самосталним (Београд, Нови Сад, Загреб, Ријека, Љубљана, Венеција, Солун, Париз, Праг…) и на колективним изложбама у земљи и иностранству (Београд, Краков, Единбург, Лисабон, Солун, Њујорк, Тузла, Берлин, Улан Батор, Париз, Мадрид, Беч, Токио, Хјустон …). Награде/избор: Прва награда за графику Интер-деби, Краков, 1976; Прва награда за цртеж на изложби Југословенски портрет, Тузла, 1979; Велики печат Графичког колектива, Београд, 1977; Златна игла УЛУС-а, 1981; Откупна награда Музеја примењене уметности на Октобарском салону, Београд, 1977; Награда за графику на Октобарском салону, Нови Сад, 1993; Награда за фотографију на Октобарском салону, 1997; Велика награда УЛУПУДС-а на Мајској изложби, Београд, 2003; Априлска награда Скупштине града Београда за стваралаштво у области ликовне и примењене уметности, 2005; Мали печат графичког колектива, 2009; Од 1978. до 1997. професор фотографије на Академији уметности у Новом Саду, а од од 1996. професор фотографије на графичком одсеку Факултета примењених уметности у Београду. Бави се графиком и фотографијом.

Изложба ће бити отворена до 28. августа 2019. године.