Изложба ауторке Ангелине Марковић у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221 у петак, 28.октобра, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба, ауторке Ангелине Марковић .
Изложба ће бити отворена до 9. новембра 2022.године

Ангелина Марковић рођена је 1987.године. Завршила је средњу уметничку школу Техно арт у Београду. Након завршене уметничке школе уписала је Факултет примењених уметности у Београду на Одсеку за дизајн текстила где је дипломирала 2012. године. Мастер студије завршила је 2013. године на штампи на текстилу. Радила је као сарадник у настави на Факултету примењених уметности. Након боравка на факултету свој уметнички развој наставља као предавач на уметничким радионицама различитог узраста у земљи и иностранству. Имала је 9 самостаних изложби и учествовала је на више групних изложби.

Према речима ауторке:
“Флорални мотиви као главна тема мог стваралаштва и симбол који има за циљ да изрази некад моју сопствену личност, а некада уметност уопште, данас добија ново значење. Како би пренела снажну емоцију о утицају нашег турбулентног времена на живот уметника, представљам виталну снагу цвећа помоћу мешавине материјала и техника. Текстил као медиј третирам као нешто живо, а то се постиже неупреденом вуном што изражава простор између који није ни интегрални део животиње, ни пак готов производ. Други природни материјали служе сличној сврси, наиме жељи да се очува оно што је „дотрајало“ и да му се удахне нови живот, на пример увело цвеће. Они се супротстављају пластици која успорава развитак живота али у исто време одговара нечему што је већ интегрисано у систем природе.”