Изложба „45UNBLOCKED“ у Блок галерији

У новобеоградској Блок галерији, Јурија Гагарина 221, у петак, 7. априла, с почетком у 19 часова, биће отворена изложба групе аутора – наставника са Архитектонског факултета Универзитета у Београду: Наташа Ћуковић Игњатовић , Владимир Миленковић, Милорад Младеновић, Јелена Живковић, Љиљана Ђукановић, Ксенија Лаловић, под називом „45UNBLOCKED“.

Пројекат „45UNBLOCKED“ су амбијенталне ликовне инсталације непосредног окружења и визионарских идеја у простору галерије Блок, које се директно тичу истраживања спроведеног на Архитектонском факултету у Београду.

Група аутора сматра да је изузетно важно што се овај пројекат реализује баш у Галерији Блок као средишту подручја које је било предмет овог академског истраживања. Изложбени пројекат „45UNBLOCKED“ наспрамапоставља садашњост и алтернативне будућности јавних простора и отворених површина Блока 45. Он је позив на акцију, којом се кроз различите просторне интервенције, афирмишу вредности и активирају потенцијали онога што данас чини наше непосредно стамбено окружење.

Изложба ће бити отворена до 19. априла.