Иновације у настави, одговор на савремене захтеве друштва  

slika slika slika

На иницијативу Актива директора новобеоградских основних школа, у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, у четвртак 23. фебруара, организована је трибина на тему иновација у наставном програму.   

Презентација на тему „Иновацијама у настави до квалитетнијег постигнућа ученика из предмета разредне наставе“, организована је у сарадњи са издавачком кућом „Дата Статус“.

Директорка општинског Центра Милка Миловановић Минић, у уводној речи истакала је да школа по мери детета подразумева непрестано иновирање наставног процеса, како бисмо ишли укорак са савременим захтевима друштва.

Методологија рада и учила, према њеним речима, морају бити прилагођени етапама развоја детета, морају да побуђују креативност и радозналост, чиме се најбоље подстиче развој когнитивних способности и припрема за нова сложенија функционална знања.

Председник Актива Дарко Егер, нагласио je да се учитељи, наставници, родитељи и деца суочавају са различитим изазовима савременог живота који се одражавају на процес образовања, те да им је у том погледу свака подршка добродошла.  

Директорка издавачке куће „Дата Статус“ Биљана Каличанин, позвала је све који су у непосредном раду са децом, да својим искуствима допринесу унапређењу уџбеника. Представљени су иновирани уџбеници за први разред основне школе, а присутним учитељима из неколико школа уручен је на поклон по један комплет, како би се могли ближе упознати са садржајем.