Хуманитарна фондација „Буди хуман“ – Александар Шапић подржала фестивал „Dance4Life“ за Мариа Јурeшића

slika slika

Оснивач Хуманитарне фондације „Буди хуман“, Александар Шапић, присуствовао је конференцији за штампу у Скупштини града Београда како би испред фондације пружио подршку најављеном фестивалу електронске музике „Dance4Life“ који ће бити одржан 2. и 3. децембра у Хали 5 Београдског сајма у циљу прикуљања новчаних средстава за лечење Мариа Јурешића.

Дводневни хуманитарни фестивал окупиће највеће звезде домаће клупске сцене са намером да се прикупе средства за лечење Мариа Јурешића и куповину медицинских апарата за лечење оболелих у Србији.

-Хуманитарана фондација „Буди хуман“ већ више од две и по године подржава овакве и сличне акције. За Мариа је до сада преко наше фондације стигло више од 99 хиљада порука. Тај новац није одмах на рачуну јер је неопходно да прође два до три месеца док оператери нама уплате та средства, а сасвим сам сигуран да ће за Мариа бити прикупљен значајан новац и да ће он бити један од победника – рекао је Александар Шапић.

Он је истакао да је хуманитарни рад једина тачка око које сви треба да се окупе, јер како је нагласио „хуманитарни рад нема свој крај“.

-Ово је почетак велике сарадње и велике акције јер кад се бавите хуманитарним радом краја нема, њиме човек треба да се бави док је жив и док има прилику да некоме помаже. Данас побеђујемо за Мариа, сутра за неког другог све док год будемо имали снаге да те мале, а уствари велике победе, заједнички изнесемо – нагласио је Александар Шапић и додао да се преко Хуманитарне фондације „Буди хуман“ тренутно прикупља новац за 80 деце, 40 одраслих, шест удружења и осам установа.

-До сада је послато више од 1,5 милиона СМС порука и кроз нашу фондацију је прикупљено више од 2,5 милиона евра. Уз фондације „Подржи живот“, фондацију „Новак Ђоковић“ и многе друге фондације вратили смо веру у хуманитарни рад који је, нажалост, био поприлично пољуљан последњих пар година. Зато се захваљујем свим медијима, људима из јавног живота али и организаторима ове акције јер заједно радимо праву ствар – закључио је Шапић.

Овом приликом најавио је и хуманитарну акцију „Битан је живот“.

-Група ентузијаста која је започела акцију око хуманитарног фестивала за помоћ Мариу, у оквиру акције „Битан је живот“ добиће у фондацији „Буди хуман“ свој број. Сви који желе да помогну моћи ће да пошаљу 199 на 3030. За све акције које у будућности буду реализовали, моћи ће на један транспарентан и легитиман начин за који смо се тешким трудом наше фондације изборили, да преко тог броја прикупљају средства за оне којима помоћ буде била неопходна – рекао је он.

Хуманитарни фестивал „Dance4Life“ најавили су Симона Жикић, организаторка фестивала и координаторка кампање „Пошто живот“, Виктор Савић, организатор фестивала и оснивач бренда Beat, и Александар Радојичић глумац и организатор фестивала.

Једнодневне карте за фестивал могу се набавити на благајни „DD Tickets“, у WinWin пословницама и продајним местима Eventima по цени од 500 динара.  Kарте за оба дана фестивала коштају 800 динара, а средства је могуће донирати и слањем СМС поруке са садржајем 188 на број 3030.

Марио Јурешић болује од малигног меланома ИВ степена и једино решење за његово излечење је ТИЛ терапија у Израелу. За терапију је неопходно сакупити 190.000 евра. Кроз различите акције по Србији у протеклих месец и по дана сакупљено је 135.000 евра за Мариево лечење. Недостаје још 55.000 евра.