Грађани Бежаније информисани о погодностима прикључка на гас

slika slika slika slika slika slika

Радови на гасивикацији дела Новог Београда, који обухвата Бежанију, Стару Бежанију и Ледине, почеће на пролеће, а до тада ће грађани добити прилику да се изјасне да ли желе прикључак за гас испред свог објекта, као и могућност да потпишу предуговор са „Србијагасом“ и тако стекну право на попуст од 20 одсто на цену која буде важећа у момнту прикључења.

То су јуче, 29. новембра, на трибини у просторијама Удружења „Стара Бежанија“ у Војвођанској 68, мештанима поручили председник општине Нови Београд Бојан Бован, директор Диспечерског центра „Србијагаса“ Београд Милан Здравковић и Горан Зирић, који је оперативно задужен за реализацију изградње трасе на Новом Београду.

Житељи Бежаније који нису прикључени на топловод и греју се на пелет, дрва угаљ или струју и јуче су поновили да им гасовод решава један од крупних животних проблема на који указују деценијама уназад, а на основу питања и коментара присутних, већина њих је с одобравањем прихватила повољније услове који ће им ускоро бити понуђени.

-Надамо се да ће већина вас већ следећу зиму дочекати са новим, дугорочно јефтинијим, практичнијим и по животну околину безбеднијим начином грејања – поручио је грађанима председник општине Бојан Бован, уз напомену, коју су касније поновили и представници „Србијагаса“, да сви који се у овој фази реализације плана гасификације одлуче за прикључак имају одређене погодности .

Инсталација мерно регулационих прикључака за домаћинство, како је јуче речено грађанима, кошта 780 евра, уз могућност отплате на 36 месечних рата.

Да би се касније, кад гасна мрежа проради, избегло раскопавање улица и оптерећење како за оне људе који већ имају гас, тако и за извођаче радова, грађанима је сугерисано да са „Србијагасом“ потписшу предуговор.

На основу преуговора будући корисник гаса у моменту потписивања плаћа између 5.000 и 6.000 динара, стиче право на инсталирање прикључка као и могућност да се прикључи на мрежу кад год то буде хтео, уз попуст од 20 одсто на цену која тада буде на снази.

Представници „Србијагаса“ су такође напоменули да се мерни уређај за гас поставља у дужини до 20 метара од објекта потрошача, те да се за сваки метар даље од тога, плаћа још 3.000 динара. Такође, уградњу гасне инсталације у кући, финасира потрошач.

Укупна траса гасовода на Новом Београду обухвата 25 километара челичног гасовода и 80 километара такозваног пластичног, са притиском од четири бара, као и изградњу три мерно регулационе јединице.