ГО Нови Београд потписала Меморандум о изградњи „Паркова пријатељства“ са ГО Медијана Ниш

slika

 

Заменик председника општине Нови Београд, генерал Светозар Андрић, на свечаном обележавању општинске славе „Света Петка“, које је уприличила Градкса општина Медијана у Нишу, потписао је Меморандум о изградњи „Паркова пријатељства“.

Меморандум је потписан у среду, 26. октобра, а поред Градске општине Медијана документ су потписали и представници општина Нови Београд, „Центар“ у Скопљу, Монтане у Бугарској, Сенте и Лознице, а за прихватање пројекта су се изјаснили и Требиње и Охрид.

Идеја пројекта „Паркови пријатељства“ је да се, на територијама општина потписница Меморандума, изграде Паркови пријатељства, места где ће се наћи клупе, вењаци, саднице или неко друго обележје града, то јест општине, потписника Меморандума која буде донирала његову садњу или постављање. Вредност поклона је до 2.000 евра.

Потписивању Меморандума су поред заменика председника општине Нови Београд, присуствовали и председник Градске општине Медијана Милан Крстић, председник Скупштине ГО Медијана проф. др Жарко Ранковић, председник Скупштине Града Ниша мр Раде Рајковић, као и први човек Монтане у Бугарској Златко Живков.