„Фонтана здравља, младости и лепоте“, улепшала простор општине

slika slika slika slika slika slika slika slika

„Фонтана здравља, младости и лепоте“, улепшала је данас простор испред и у згради општине Нови Београд.

Манифестација под овим називом, намењена свим генерацијама, одржана је у организацији Градске општине, Удружења “Успешне жене Србије” и Удружења “Сви на вагу”,  а отворили су је малишани Предшколске установе „11. април“, наступом испред улаза у зграду.

Деца вртића „Изворчић“, извела су химну ПУ „11.април“ и у складу са називом манифестације, која спаја младост, лепоту и здравље, отпевали песму „Медицинска сестра“, аутора Петра Ракића.

Аплаузе и осмехе присутних, измамили су и малишани вртића „Наша радост“, који су уз песму „Кишобран за двоје“ извели веселу кореографску тачку с кишобранима.

Новобеоградски предшколци наступили су у пратњи својих васпитача и заменика директора ПУ „ 11. април“ Петра Ракића.

Старији суграђани су захваљујући техничарима Медицинског система Београд (МБС) у сали 3 општине, грађанима бесплатно мерили притисак и ниво шећера у крви.

Поред превентивних здравствених прегледа, у истом термину, суграђани су захваљујући нутриционисткињи Милки Раичевић, председници Удружења  „Сви на вагу”, могли да измере телесну тежину и масноћу у крви и сходно измереним параметрима, добију савете у погледу исхране и физичке активности.

За савете о лепоти побринула се козметолог др Вера Зец, председница Удружења “Успешне жене Србије“, партнера Компаније World Spa Organization (WSO),  Светске СПА организације, која у области неговања здравља и лепоте у оквиру бањских третмана, повезује стручњаке из више од 40 држава.