Фестивал „Стварно здраво“ у суботу и недељу на Савском кеју

slika

Наредног викенда, 18. и 19. маја, од 11 до 19 часова, Градска општина Нови Београд и Организација „Стварно здраво“, приредиће на Савском кеју, на Платоу „Театар на Сави“, истоимени фестивал здраве хране и здравог стила живота.

Учешће на фестивалу пријавило је 35 излагача.

Посетиоци ће моћи да пробају и купе храну без шећера, конзерванаса и адитива, чују мноштво савета везаних за припрему и конзумирање здраве хране, али и да науче како да сами припреме здрав оброк.

Од почетне идеје промовисања здраве хране и њеног утицаја на живот појединца, Организација „Стварно здраво“ је фестивал проширила и на теме физичке активности, употребе природних препарата за хигијену, одеће од природних материјала, али и позитивног односа човека са непосредним и ширим окружењем.

Тако ће на шеталишту поред Саве, у суботу и недељу, суграђани моћи да науче како да сами припреме природан сапун или шампон, разговарају о значају спорта и активног одмора или да са Монтесори инструкторима разговарају о здрављу деце и њиховој едукацији кроз игру.

Инструктори из Удружења „Благотворни додир“ које је део међународне организације за масажу беба, младим родитељима или онима који планирају да имају бебу, кроз показне вежбе приближиће значај масаже и контакта са новорођенчетом.

Саставни део фестивала биће и еколошке радионице. На Савском кеју биће распоређене канте за разврставање отпада, а у посебном делу шеталишта, љубитељи животиња ће моћи да усвоје кућног љубимца.