Едукативно-забавна радионица у Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“

slika slika

Прва у низу планираних едукативно-забавна радионица инклузивног карактера за децу и младе одржана је у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“.

Уз подршку општинског центра, Меркур осигурања и цасописа Жабац свезналац организовано је дивно дружење преко шездесеторо деце ученика основних школа и младих са инвалидитетом.

Сви учесници су могли да уживају у промо тренингу школице спорта „Шампионисти“, интерактивној представи „Здраво дете“ др Саше Плећевића, попоуларног др Филгуда као и у богатом музичком програму ученика новобеоградске ОШ „Лаза Костић“.

Овога пута угостили смо прваке ОШ „Михајло Пупин“ из Земуна, ученике ОШ „Лаза Костић са Новог Београд као и чланове Удружења самохраних родитеља “Плава шкољка”.

– Циљ ове едукативно-забавне радионице је да кроз иновативне спортске, културне и уметничке садржаје подстакнемо усвајање здравих стилова живота и исхране, као и да на делу покажемо да је инклузија највидљивија и најреалнија кроз спонтано искуство дружења – казала је в.д. општинског центра директора Милка Миловановић-Минић.

Улога општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом је повезивање рањивих група грађана са различитим значајним актерима у заједници у циљу боље комуникације и квалитетнијег функционисања.