Две ноћи рокенрола на Новобеоградском лету

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Становници савских блокова, друге вечери Новобеоградског лета, у суботу 19. августа, поноћ су дочекали уз „Неверне бебе“.

Фронтмен популарне рокенрол групе Милан Ђурђевић, у неколико наврата, захвалио се својим комшијама и организаторима Новобеоградског лета, Градској општини Нови Београд и Установи културе „Новобеоградска културна мрежа“, што настоје да одрже урбану културу којом Нови Београд одише.

А, Савски кеј је одисао „Причом о нама“ и осталим хитовима популарног бенда.

– Познајемо се. Срећемо се ту, на Бежанијској коси. Хвала вам што сте дошли да уживамо заједно, да делимо позитивну енергију и љубав, јер Нови Београд је вечерас и синоћ престоница рокенрола. Хвала у име рокенрола  – рекао је вођа групе „Неверне бебе“ обраћајући се комшијама и гостима Новог Београда, који су породично, две вечери уживали у фестивалу добре рок музике.

Пре „Неверних беба“ концерт су, од 20 часова, одржали музичари састава „Ничим изазван“, а  претходне вечери у петак 18. августа, Новобеограђани су уживали у музици групе „Параван“ и  још једне суграђанке, Иване Петерс и „Негатива“. Музичари нису штедели инструменте, певачи гласове, а публика дланове.

Програм је водила глумица Даница Тодоровић, која такође живи на Новом Београду.

Улаз на концерте био је бесплатан, а Општина Нови Београд најављује још културних дешавања за своје суграђане.

-Уживали смо у песми и музици. Иако се лето завршава, са различитим културним дешавањима није готово, она тек почињу за житеље и све госте Новог Београда – каже Бојан Бован, председник ГО Нови Београд.