Друга обука за персоналне асистенте

slika slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“,  завршена је друга у овој години, тродневна акредитована обука за персоналне асистенте из више градова Србије.

Обуку је организовао Центар за самостални живот инвалида Србије у сарадњи са општинским Центром за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом“Нови Београд“ .

Учесници на обуци су имали прилику да се информишу и обуче у веома важним  доменима персоналне асистенције као што су: језик инвалидности, људска права, људске потребе и квалитет живота, дискриминација, ненасилна комуникација и ненасилно решавање конфликата као и о врстама инвалидности и техникама подршке и манипулације помагалима.

Обуку је водила Мимица Живадиновић, потпредседница Центра за самостални живот инвалида Србије, социјална радница и  сертификовани тренер за персоналну асистенцију која је у целости успела да прближи и представи услугу персоналне асиситенције у смислу организације, принципа рада, улоге и одговорности персоналног асистента.

Испред домаћина, учеснике обуке и тренере је на почетку поздравила директорка општинског Центра Милка Миловановић-Минић нагласивши опредељеност и циљ општинског центра да подржи све квалитетне иницијативе и активности у заједници усмерене на побољшање квалитета живота и свакодневног функционисања особа са инвалидитетом. Реализација ове обуке је део заједнчких активности Центра за самостални живот инвалида Србије и општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” са циљем подршке квалитетнијем животу особа са телесним инвалидитетом

Ово је друга обука у овој години за персоналне асистенте која се реализује у просторијама општинског Центра у склопу сарадње са Центром за самостални живот инвалида Србије. Обука је организована за 12 учесника из више градова у Србији.

Обуку и тест знања успешно је прошло дванаест полазника из Београда, Лесковца и Ниша. Они ће на основу стеченог теоријског и практичног знања убудуће моћи да конкуришу за посао персоналног асистента за особе са инвалидитетом.