Друга „Новобеоградска породична бициклијада, у Парку „Ушће“ – недеља 12. мај

slika

Градска општина Нови Београд и Спортско удружење „Tour de Fun“, у недељу 12. маја, у Парку “Ушће”, код споменика „Вечна ватра“, од 11 до 14 часова, организују другу „Новобеоградску породичну бициклијаду“.

Организатори позивају Новобеограђане и њихове госте да уживају у породичном дружењу, промоцији здравог стила живота и безбедности бициклиста у саобраћају, посебно најмлађих.

Саставни део занимљивог едукативно-забавног програма, биће и заједничка вожња бициклима, која ће стартовати у 12.45 часова.

Бициклисти ће возити полукружну руту дугу осам километра, поред Булевара Николе Тесле и Парка „Ушће“, а на почетно место вратиће се у 13.30 часова.

„Бициклијаду“ ће званично отворити председник општине Бојан Бован.

Од 11.30 до 12.00 часова, биће приређена представа за децу, а затим ће најмлађи Новобеограђани учествовати у атрактивној трци на гуралицама, у којој ће подједнако уживати и деца и њихови родитељи.

Од 12 до 12 и 45 сати, млади заљубљеници у бициклизам опробаће се на полигону спретности, а вредне награде најбољима, међу којима су главне бицикл и гуралица, биће подељене по завршетку породичне вожње, у термину од 13.30 до 14 часова.

За најмлађе посетиоце „Новобеоградске породичне бициклијаде“ приређен је и занимљив пратећи програм, а свако дете добиће пригодан и практичан пакет са поклонима: ранац, светло, звонце, светлећу тракицу око руке и бојанку.